Brandt & Levie

Brandt & Levie  

Brandt & Levie is opgericht door drie chefs met een missie: mensen inspireren om beter vlees te eten. Daarom leerden we het vak van worstmaker en begonnen we onze eigen worstenmakerij, waar we de lekkerste worst maken van goed gehouden varken.

Als chefs draaiden we onze eerste worsten in de keukens van de Amsterdamse horeca. Daar begon onze liefde voor worst. We experimenteerden erop los, want de wereld van worst is oneindig. Vers, gerookt, droog, gekookt, in alle mogelijke smaken. Een gerecht op zichzelf.

Om de beste droge worst te leren maken, reisden we af naar Italië. In het land van de beste gedroogde vleeswaren liepen we stage bij gerenommeerde slagers. Misschien leerden we het meest van Carlo Petrini, oprichter van Slow Food international. Een organisatie die zich inzet voor good, clean & fair food. Iets dat zo vanzelfsprekend lijkt, maar helaas niet zo is.

In Italië leerden we het belang van echt goed vlees maar zagen ondertussen dat veel worst gemaakt wordt van varkens die een slecht leven hebben gehad. Dat moest anders. Een goed varkensleven zorgt voor een goede kwaliteit vlees.

We kwamen met een missie terug in Nederland en begonnen aan ons avontuur: een eigen worstenmakerij. Waar we open en duidelijk zijn over wat je precies eet en we de lekkerste worst met aandacht draaien. In smaakcombinaties en met ingrediënten die je nog nooit in een worst proefde. En bovenal van varkens die een goed leven hebben gehad.

Iedere zaterdag kun je op de Zuidermarkt ons uitgebreide assortiment ontdekken. Naast worsten, ook gedroogde en bereide vleeswaren zoals pancetta, knakworsten, rillettes, patés en uiteraard onze eigen leverworst. Een warm broodje knakworst? Kom langs, we maken hem voor je klaar! Alles uitsluitend gemaakt van het beste vlees van goed gehouden Nederlands varken.

 

Bezoek ons op de ZuiderMRKT of online:

website:  https://www.brandtenlevie.nl/

facebook: https://www.facebook.com/brandtenlevie

instagram: https://www.instagram.com/brandtenlevie/

 

Een impressie van ons op de ZuiderMRKT:

Een beeld van het aanbod van Brandt & Levie

Er zijn deze week helaas (nog) geen aanbiedingen