Bbrood

Bbrood verkoopt brood dat met passie is gemaakt. Met pure ingrediënten. Dat begint al bij het selecteren van de tarwerassen. Tarwe haalt het bedrijf uit waterwingebieden in Frankrijk. Daar worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. De tarwe wordt vervolgens gemalen in een traditionele Limburgse molen. Alle producten worden gemaakt op basis van zogeheten voordeeg. Het ontstaat door een natuurlijk proces van meel en water dat samen fermenteert. Vervolgens laten Bbrood het twee dagen rijpen waardoor het brood een heerlijk krokante korst krijgt met een prachtige structuur, geur en smaak. 

Het assortiment is bewust smal. Op basis van vijf verschillende degen maakt Bbrood circa 20 bakkerijproducten. Bekend is het hartige broodje ‘timmetje’ – vernoemd naar bakker Tim – met zongedroogde tomaten en verse olijven. Ander specialiteiten zijn de krentewegge, de roggeknar, de pure chocolade brownie en het desemsuikerbrood.

We hebben nieuwe broden geïntroduceerd van 100% Nederlands biologisch-dynamisch graan. De tarwe, rogge en haver worden verbouwd in Groningen in Het Geweide Hof. De granen worden steengemalen in Friesland. Steenzout (zonder jodium) afkomstig van uit Göttingen, Duitsland maakt de ingrediëntenlijst compleet.

Deze zuurdesembroden hebben een fermentatietijd van 2 dagen. Daarbij hebben de broden een extra hoge hydratatie, wat zorgt voor een sappig kruim van het brood.

 

 

Links:                

 

 

 

.