Natuurlijke wijn, Vin Naturel, is een begrip aan het worden. Vin Naturel is dus wijn met zo min mogelijk toegevoegde sulfieten (zwavel). Boeren die hun wijn ‘Vin Naturel’ noemen, grijpen zo weinig mogelijk in – in de natuurlijke processen en gebruiken geen insecticiden en kunstmest. Al onze wijnen...
Vis van Henry verkoopt vis op de markt. Mooie, verse vis. Hoe je die herkent? Aan de glanzende ogen, de slijmerige huid en de mooie kieuwen. Henry haalt de vissen zelf op van de afslag. Geen anonieme groothandel ertussen, maar verse vissen direct van het schip uit de Noordzee. Hij...
Vino Linea Directa verkoopt heerlijke Italiaanse wijnen uit Piemonte en omstreken. Deze kopen wij zelf direct bij de voornamelijk kleine ambachtelijke wijnhuizen in. De meeste van de wijnen importeer ik uit de meest prestigieuze Italiaanse wijnstreek: Piemonte. Om aan een breed palet van smaken te kunnen voldoen ben...
‘Deze markt is echt een buurtfeestje’ De hele familie zit in de noten. Dennis Bastiani van the nuthouse, van oorsprong Italiaans en een liefhebben van lekker eten, heeft het dus niet van een vreemde. “En gezond eten, dat is ook belangrijk. Na elf jaar bedrijfskleding en 3...
Special Wines staat voor unieke wijnen van kleinschalige wijnhuizen. Wijnen met een verhaal gemaakt door gepassioneerde wijnmakers. Special Wines is een samenwerking waar kleinschalige, gepassioneerde wijnimporteurs op toegankelijke wijze hun assortiment in wijnen presenteren. Wijnen die vol trots en met liefde voor het vak door ambachtelijke, kleine wijnproducenten...
PieMan verkoopt pies volgens familierecept. Wat is nou eigenlijk een pie? Een pie is een hartig taartje van bladerdeeg met verschillende kleine gerechtjes erin. In haar moderne bakkerij bereid PieMan de pies op ambachtelijke wijze. Hier wordt het deeg uitgesneden en geperst. De vulling bestaat uit zorgvuldig gekozen...
“Wij ontdekten heerlijke olijven in allerlei landen maar terug in Amsterdam, konden we ze nauwelijks vinden. Daarom importeren we ze nu zelf.” Olives and more verkoopt biologische olijven op de markt. Met knoflook, kruiden, tijm, basilicum, chilipeper en komijn. Maar ook hummus, gegrilde groenten en heelijke feta. “We kennen...
Mukki’s Rantang maakt authentiek Indonesisch eten van de Javaanse keuken. Je kunt het versbereide eten direct eten aan de kraam of meenemen. Op niet-marktdagen kun je eten een dag van tevoren bestellen. Mug en Hugo bezorgen je eten thuis, maar je kunt het ook bij hen afhalen op...
Methoni verkoopt olijfolie, de absolute top. In het uiterste zuiden van de Peloponnesos groeit een kleine olijf, de ‘Koroneiki’. Door de grote pit van de ‘Koroneiki’ en het beperkte vruchtvlees bevat de olijf weinig water waardoor deze een bijzonder hoog oliegehalte heeft (27%) en een ongekend lage zuurgraad (minder...
Lindenhoff verkoopt vlees van oorspronkelijke rassen op de markt. Lindenhoff in Baambrugge is een boerderij met rustieke Gasconne runderen, Gasconne varkens en Kamper lammeren. Dagelijks worden dagverse producten aan gerenommeerde restaurants geleverd. Lindenhoff werkt met pure ingrediënten zonder onnodige toevoegingen. We hebben als missie om zo duurzaam mogelijk te...
Kobunder is een initiatief van Martin Schyns. Bioloog, imker en sinds 2012 kaasmaker. “Na jaren in het kwaliteitsmanagement gewerkt te hebben wilde ik wat anders gaan doen, mijn hart gevolgd en heb voor het kaasmaken gekozen. Een uitdaging want al doende kom je erachter dat veel factoren een...
Marlot Kater houd van goed eten. Bij haar Kitchenfreaks vindt je ambachtelijk en eigengemaakte granola’s, pindakazen, unieke appelsappen uit Zuid Tirol, Gimber en honing van Imkerij de Ronde Hoep. Toen zij vijf jaar geleden begon met het maken van (h)eerlijke granola’s, stopte ze al haar passie en liefde erin,...
Het Blauwe Huisje sells 100% homemade english chutney and relish, marmalade, limited edition jams and curds. We take great pride in producing an artisan product which is high in both quality and flavour. Made in our tiny ‘blauwe huisje’ in Beekbergen, every jar is 100% handcrafted using only...
Eriks Delicatessen verkoopt kaas en eieren. Erik heeft een uitgebreid assortiment Nederlandse en buitenlandse kazen. Ambachtelijke kazen die zich kenmerken door smaak, karakter en eigenheid. De Nederlandse kazen koopt hij regionaal zelf rechtstreeks bij ‘zijn boeren’, en zijn delicatessen komen van kleine, zelfstandig werkende ambachtslieden uit de buurt. Zijn...
“De Zuidermarkt is een prachtige kleine markt met een groot sociaal verband voor klanten en voor ondernemers, het is één grote familie!” EcoGastronomy is inmiddels een begrip op de Zuidermarkt, met heerlijke biologische verse pasta, verse pastasauzen, dagverse salades, gegrilde groenten en huisgemaakte cheeseburgers op zelfgemaakte broodjes. We werken...
Voor duurzaam vlees moet u bij de Hoenderspecialist zijn. Boer, slager, poelier. Familiebedrijf Paul, Carla en Dane de Wit uit Zeeuws-Vlaanderen werken op ambachtelijke en duurzame wijze, met sterke raszuivere dieren. Veel buitenruimte en kwalitatief goed voer hoort hier vanzelfsprekend bij. Zo staan wij garant voor gezond en...
De Boleet is de meest gespecialiseerde biologische paddenstoelenverkoper in de wijde omtrek. Ze verkoopt zowel verse wilde en gekweekte paddenstoelen als gedroogde paddenstoelen. De gekweekte exemplaren komen allemaal uit Nederland en zijn het hele jaar verkrijgbaar. Het aanbod van wilde paddenstoelen is afhankelijk van het seizoen en het weer....
Bij Dave’s Koffiebranderij branden wij onze koffiebonen met passie en liefde. Wij verkopen vers gebrande koffiebonen, kwaliteitsthee onder het label The Dutch Tea Lady en mooie Bean-To-Bar Chocolade. Dit doen we op de zuiderMRKT en we zijn ook jouw online koffiewinkel. Wij branden onze koffie in onze microbranderij in Amsterdam....
Is het alweer 10 jaar geleden dat wij voor de eerste keer richting de Zuidermarkt reden! En nog steeds vertrekken we elke zaterdag met een goed humeur en verwachtingsvol richting de markt. Alleen bij windkracht 10, een flinke storm of een hittegolf misschien iets minder. Met wat lichte...
Bbrood verkoopt brood dat met passie is gemaakt. Met pure ingrediënten. Dat begint al bij het selecteren van de tarwerassen. Tarwe haalt het bedrijf uit waterwingebieden in Frankrijk. Daar worden geen bestrijdingsmiddelen gebruikt. De tarwe wordt vervolgens gemalen in een traditionele Limburgse molen. Alle producten worden gemaakt op basis...
Bakkerij Mama Onze bakkerij MAMA is gehuisvest in een licht en ruim fabriekspand in Zwanenburg, een dorp tussen Haarlem en Amsterdam. Bij binnenkomst stap je in een open ruimte waar je de bakkers aan het werk ziet en ons ovenvers brood ruikt. In zes combi-steam ovens bakken we...