Er zijn nog een paar plaatsen vrij voor de workshop ‘De Smaakmakers van de Zuidermrkt’ op 6 mei op de Zuidermrkt. De workshop is gratis en je kunt meedoen om 11:00 en om 13:00 uur. Tijdens deze workshop leer je hoe je drie smaakmakers thuis maakt: mangochutney, ingelegde jalapeño-pepers en zwartbiermosterd. Meld je aan via smaakmakers@zuidermrkt.nl. Op de Zuidermkrt […]
Nieuws
Kweek van de Week: Broccoli
Broccoli is een groente die het hele jaar door verkrijgbaar is en steeds populairder wordt in de keuken. Het wordt vaak gegeten als bijgerecht, maar kan ook prima dienen als hoofdgerecht of in een salade. Naast de heerlijke smaak heeft broccoli ook tal van gezonde voordelen. Het bevat verschillende vitamines, zoals vitamine C, K en […]
6 mei: workshop De Smaakmakers van de Zuidermrkt
Op 6 mei om 11:00 en om 13:00 uur organiseren we op de Zuidermrkt de workshop ‘De Smaakmakers van de Zuidermrkt’ naar recepten van o.a. Sergio Herman. Tijdens deze workshop kun je leren hoe je drie smaakmakers thuis maakt: mangochutney, ingelegde jalapeño -pepers en zwartbiermosterd. Deelname is gratis, graag wel even aanmelden via smaakmakers@zuidermrkt.nl. Deze workshop is de […]
Kweek van de Week: Zeewolf met paksoi
Deze week hebben we een speciale Kweek van de Week: zeewolf & paksoi. Allebei zijn ze nu in het seizoen en dus op hun best. Check hier het recept van Vis van Henry, een heerlijk recept van zeewolf met paksoi. Recept Zeewolf met paksoi ???? Zeewolf: deze opmerkelijke vis met een grote kop en […]
Kweek van de Week: asperges
Er staan weer recepten voor je klaar! Dit keer van de Kweek van de Week: ASPERGES! Asperges zijn een heerlijke groente die in het voorjaar volop verkrijgbaar zijn. Ze worden vaak gegeten als bijgerecht, maar kunnen ook prima dienen als hoofdgerecht of in een salade. Asperges zijn rijk aan verschillende vitamines, zoals vitamine C, E […]
Kweek van de Week: bloemkool
De Kweek van de Week is bloemkool! Bloemkool is een groente die behoort tot de koolfamilie. Het is een van de meest populaire groenten ter wereld vanwege zijn zachte smaak en veelzijdigheid in de keuken. Bloemkool bevat veel voedingsstoffen, waaronder vitamine C, vitamine K, foliumzuur, kalium en vezels. Het is ook een goede bron van […]
Kweek van de Week: het Calicuth ei
De Kweek van de Week is dit keer het Calicuth ei! Zaterdag wordt op de ZuiderMRKT het eerste Calicuth ei geveild! Daarom is hij deze week de Kweek van de Week! De naam “kalkoen” (zoals we die kennen) komt oorspronkelijk van de Indiase stad Calicut, samengevoegd met het woord “hoen”. Van april tot juli […]
Kweek van de Week: Witte kool
WITTE KOOL is de #kweekvandeweek op de Zuidermrkt! Witte kool is familie van rode kool, spitskool en savooikool. Witte kool is makkelijk om klaar te maken, en wordt o.a. gebruikt voor zuurkool. Omdat de groente een neutrale smaak heeft, kun je er goed mee variëren. Je kunt witte kool het beste bewaren in de koelkast. […]
Kweek van de Week: rammenas
RAMMENAS is de Kweek van de Week op de ZuiderMRKT! Rammenas is een knolgewas, en is verwant aan radijs, rettich en daikon. Rammenas is op verschillende manieren te eten. In plakjes als snack, maar ook in bijvoorbeeld salades of op je boterham. Ook als soep met aardappel en bouillon is de groente te gebruiken. Er […]