Nieuws

Kweek van de Week: Zeewolf met paksoi

Deze week hebben we een speciale Kweek van de Week: zeewolf & paksoi. Allebei zijn ze nu in het seizoen en dus op hun best. Check hier het recept van Vis van Henry, een heerlijk recept van zeewolf met paksoi. Recept Zeewolf met paksoi   ???? Zeewolf: deze opmerkelijke vis met een grote kop en […]

Kweek van de Week: asperges

Er staan weer recepten voor je klaar! Dit keer van de Kweek van de Week: ASPERGES!  Asperges zijn een heerlijke groente die in het voorjaar volop verkrijgbaar zijn. Ze worden vaak gegeten als bijgerecht, maar kunnen ook prima dienen als hoofdgerecht of in een salade.  Asperges zijn rijk aan verschillende vitamines, zoals vitamine C, E […]

Kweek van de Week: bloemkool

De Kweek van de Week is bloemkool! Bloemkool is een groente die behoort tot de koolfamilie. Het is een van de meest populaire groenten ter wereld vanwege zijn zachte smaak en veelzijdigheid in de keuken. Bloemkool bevat veel voedingsstoffen, waaronder vitamine C, vitamine K, foliumzuur, kalium en vezels. Het is ook een goede bron van […]

Kweek van de Week: het Calicuth ei

De Kweek van de Week is dit keer het Calicuth ei! Zaterdag wordt op de ZuiderMRKT het eerste Calicuth ei geveild! Daarom is hij deze week de Kweek van de Week! De naam “kalkoen” (zoals we die kennen) komt oorspronkelijk van de Indiase stad Calicut, samengevoegd met het woord “hoen”.   Van april tot juli […]

Kweek van de Week: Witte kool

WITTE KOOL is de #kweekvandeweek op de Zuidermrkt! Witte kool is familie van rode kool, spitskool en savooikool.  Witte kool is makkelijk om klaar te maken, en wordt o.a. gebruikt voor zuurkool. Omdat de groente een neutrale smaak heeft, kun je er goed mee variëren. Je kunt witte kool het beste bewaren in de koelkast.  […]

Kweek van de Week: rammenas

RAMMENAS is de Kweek van de Week op de ZuiderMRKT! Rammenas is een knolgewas, en is verwant aan radijs, rettich en daikon. Rammenas is op verschillende manieren te eten. In plakjes als snack, maar ook in bijvoorbeeld salades of op je boterham. Ook als soep met aardappel en bouillon is de groente te gebruiken. Er […]

Kweek van de Week: pastinaak

PASTINAAK is de #kweekvandeweek op de Zuidermrkt! Pastinaak, of ook wel witte wortel, is ongeveer 20 cm lang en heeft een zoete, anijsachtige smaak. De pastinaak is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied. De plant was al bekend bij de oude Grieken en Romeinen. Het kwam in de Middeleeuwen naar West-Europa en was vóór de introductie van de […]

Kweek van de Week: veldsla

  VELDSLA is de Kweek van de Week op de Zuidermrkt! Veldsla werd vroeger als onkruid beschouwd, maar nu wordt het gezien als een heerlijke groente. De nootachtige blaadjes zijn erg vol van smaak en daarom hoef je gerechten met veldsla niet sterk te kruiden. Je kunt veldsla na aankoop het best in de koelkast bewaren. Groene […]