Nieuws

Kweek van de Week: Raapstelen

De Kweek van de Week is deze week RAAPSTELEN! ???? Raapstelen, ook bekend als bladmoes, zijn jonge, smaakvolle groenten met een pittige bite. Ze worden voornamelijk in het voorjaar geoogst en kunnen rauw worden gegeten in salades of worden gekookt als bijgerecht. ???? Hun donkergroene bladeren zitten boordevol vitamines en mineralen, waardoor ze een gezonde […]

Kweek van de Week: Tuinbonen

De Kweek van de Week is de TUINBOON! ???? Tuinbonen, ook bekend als vicia faba, zijn veelzijdige en voedzame groenten. Ze hebben een rijke, aardse smaak en stevige textuur. Kook ze als bijgerecht met andere groenten of pureer ze voor spreads. Tuinbonen zijn rijk aan vezels, eiwitten, vitamine K en mineralen zoals ijzer en magnesium. […]

Kweek van de Week: Komkommer

Komkommers zijn verfrissende groenten met een knapperige textuur en milde smaak. Ze zijn groen, langwerpig en veelzijdig in salades, sandwiches en drankjes. Deze Cucurbitaceae-familieleden gedijen goed in gematigde klimaten, wereldwijd verbouwd. Met een hoog watergehalte hydrateren komkommers perfect op warme zomerdagen. Naast hydratatie bieden ze voordelen voor de gezondheid, met weinig calorieën maar rijk aan […]

Samenwerking met De Gezonde Stad/Van Amsterdamse Bodem verlengd!

Wegens succes verlengd! Van Amsterdamse Bodem (De Gezonde Stad) en de Zuidermrkt werken inmiddels al ruim een jaar samen. Elke zaterdag geven wij een startende Amsterdamse ondernemer de kans met hun product op de markt te staan en Amsterdammers kennis te laten maken met nieuwe lokale, gezonde of duurzaam geproduceerde voedingsproducten. Van eerlijk gevangen Noordzeevis, […]

Kweek van de week: Spinazie

Spinazie is een groene bladgroente die vaak wordt gegeten vanwege de vele voedingsstoffen die erin zitten. Het is een goede bron van vitamines zoals vitamine A, C en K, evenals mineralen zoals ijzer, calcium en magnesium. Spinazie kan rauw worden gegeten in salades of worden gekookt en toegevoegd aan verschillende gerechten, waaronder pasta’s, omeletten en […]

Kweek van de Week: rabarber

Deze week hebben we een speciale kweek van de week: rabarber & de ultieme graskaas van Kobunder. Allebei zijn we nu in het seizoen en dus op hun best. De ultieme graskaas van Kobunder: deze heerlijke kaas staat vandaag in het hele land volop in de schijnwerpers: het is Nationale Graskaasdag! De ultieme graskaas van […]

Workshop De Smaakmakers van de Zuidermrkt

Er zijn nog een paar plaatsen vrij voor de workshop ‘De Smaakmakers van de Zuidermrkt’ op 6 mei op de Zuidermrkt. De workshop is gratis en je kunt meedoen om 11:00 en om 13:00 uur. Tijdens deze workshop leer je hoe je drie smaakmakers thuis maakt: mangochutney, ingelegde jalapeño-pepers en zwartbiermosterd. Meld je aan via smaakmakers@zuidermrkt.nl. Op de Zuidermkrt […]

Kweek van de Week: Broccoli

Broccoli is een groente die het hele jaar door verkrijgbaar is en steeds populairder wordt in de keuken. Het wordt vaak gegeten als bijgerecht, maar kan ook prima dienen als hoofdgerecht of in een salade. Naast de heerlijke smaak heeft broccoli ook tal van gezonde voordelen. Het bevat verschillende vitamines, zoals vitamine C, K en […]

6 mei: workshop De Smaakmakers van de Zuidermrkt

Op 6 mei om 11:00 en om 13:00 uur organiseren we op de Zuidermrkt de workshop ‘De Smaakmakers van de Zuidermrkt’ naar recepten van o.a. Sergio Herman. Tijdens deze workshop kun je leren hoe je drie smaakmakers thuis maakt: mangochutney, ingelegde jalapeño -pepers en zwartbiermosterd. Deelname is gratis, graag wel even aanmelden via smaakmakers@zuidermrkt.nl. Deze workshop is de […]