Nieuws

16 september: 12e verjaardag van de Zuidermrkt

Lieve bezoekers van de Zuidermrkt, Zaterdag viert de Zuidermrkt haar 12e verjaardag! Dat vieren we natuurlijk met onze ondernemers, buurtgenoten en bezoekers van de markt. De hele dag is het feest, op de markt zelf en vanaf 17 uur in Dufayhuis.  11:00 – 13:00: Proeverij van mossels, kokkels en scheermessen door Alain Caron Alain Caron kookt […]

Kweek van de Week: Schaaldieren

Deze week staan de schaaldieren in het zonnetje! ???? 16 september viert de Zuidermrkt haar 12e verjaardag! Dit jaar is er taart van Bbrood en jazzmuziek op de markt. Dit jaar doen we nog iets extra’s. Samen met Vis van Henry en Alain Caron organiseren we een proeverij met verse mossels, kokkels en scheermessen. Deze […]

16 september: verjaardag van de Zuidermrkt

Lieve bezoekers van de Zuidermrkt, 16 september viert de Zuidermrkt haar 12e verjaardag! Dit jaar is er taart van Bbrood en jazzmuziek op de markt. Dit jaar doen we nog iets extra’s. Proeverij van mossels, kokkels en scheermessen door Alain Caron Samen met Vis van Henry en Alain Caron organiseren we een proeverij met verse mossels, […]

Kweek van de Week: palmkool

Palmkool, of cavolo nero, is een eeuwenoud bladgewas dat uit Toscane komt. Deze speciale kool dankt zijn naam aan zijn smalle gebobbelde donkere groene bladeren die als een palmboom van de stengel af groeien. Als de bladeren vanaf de onderkant naar boven worden geoogst wordt deze gelijkenis nog sterker. Palmkool is lekker, veelzijdig en ontzettend […]

Kweek van de Week: Savooiekool

De Kweek van de Week is SAVOOIEKOOL! ???? Savooiekool, ook bekend als groene kool, is een veelzijdige koolsoort met knapperige, gerimpelde bladeren. De smaak varieert van mild tot pittig, waardoor het geschikt is voor diverse gerechten. ???? Deze kool zit boordevol vezels, vitamine C voor immuunondersteuning, vitamine K voor gezonde botten, en antioxidanten die bijdragen […]

Kweek van de Week: Spitskool

De Kweek van de Week is SPITSKOOL! ???? Spitskool, met zijn kegelvormige hoofd ???? en knapperige bladeren, is een veelzijdige koolsoort. Zijn milde smaak maakt het ideaal voor zowel rauwe salades ???? als gekookte gerechten ????. Deze groente zit boordevol vitamines, vezels en antioxidanten ????, wat bijdraagt aan een gezonde voeding. Voeg spitskool toe aan […]

Kweek van de Week: Mais

De Kweek van de Week is Mais! ???? Mais is veelzijdig in gebruik. Je kunt het vers van de kolf eten, gekookt, gegrild of gepoft. Maïsmeel wordt gebruikt voor tortilla’s, tamales en maïsbrood. Het dient als basis voor popcorn, maïsolie en zelfs veevoer. Zowel in traditionele gerechten als moderne keukens blijft mais een smakelijke en […]

Kweek van de Week: Paprika

De Kweek van de Week is de PAPRIKA! ???? ????️ Paprika’s zijn kleurrijke en smaakvolle groenten boordevol voedingsstoffen. Ze zijn rijk aan vitamine C, wat het immuunsysteem versterkt en de huid gezond houdt. Bovendien bevatten ze vitamine A, essentieel voor goed zicht. Geniet van hun knapperige textuur en voeg ze toe aan salades, roerbakgerechten en […]