Lieve bezoekers van de Zuidermrkt, Het is lente en dus aspergetijd. Aanstaande zaterdag organiseren we daarom samen met Max van De Antoniushoeve en Alain Caron een aspergeproeverij! Alain gaat live koken op de markt, dus komt dat zien en proeven! Tussen 11:00 en 13:00 uur kun je Alain zien koken op het middenplein van de […]
Nieuws
Koningsdag 2024 (vandaag geen markt)
Wij wensen iedereen een fijne, gezellige KONINGSDAG! Vandaag is er geen markt maar we hopen jullie volgende week zaterdag weer te zien!🧡👑
Kweek van de Maand: april 2024
Pasen is weer achter de rug, maar de maand april is nog maar net begonnen! Deze maand brengt een overvloed aan heerlijke seizoensgroenten met zich mee. Deze verse groenten zijn nu op hun hoogtepunt! Probeer eens te koken met bloemkool, raapstelen, asperges, paksoi, lamsoor, rabarber, radijs en spinazie. Eet smakelijk!👋
Kweek van de Maand: maart 2024
Maart brengt een overvloed aan heerlijke seizoensgroenten met zich mee. Deze verse groenten zijn nu op hun hoogtepunt! Probeer eens te koken met spinazie, radijs, raapstelen, witte kool, rammenas, knolselderij en veldsla. Wat is jullie favoriete seizoensgroente deze maand en wat maken jullie ermee? We horen graag jullie recepten! Eet smakelijk!👋
Kweek van de Maand: februari 2024
2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣ gaat verder met een overvloed aan heerlijke seizoensgroenten in februari. Deze verse groenten zijn nu op hun hoogtepunt! Probeer eens te koken met rammenas, bosui, pastinaak, koolraap, witte kool, schorseneren, selderij, en Chinese kool. Wat is jullie favoriete seizoensgroente deze maand en wat maken jullie ermee? We horen graag jullie recepten! Zoek je inspiratie […]
Kweek van de Maand: januari 2024
2024 is begonnen met veel lekkere seizoensgroenten. Deze zijn nu vers en op hun best! Denk aan boerenkool, pastinaak, witlof, koolraap, winterpostelein of veldsla. Maak er een heerlijke stamppot van, of een aardappelgratin, of een met pastinaak als lekker bijgerecht. Wat is jullie favoriete seizoensgroente deze maand en wat maken jullie ermee? We horen graag […]
Kweek van de Week: Schorseneren
Schorseneren is de Kweek van de Week op de ZuiderMRKT! Schorseneren zijn echte wintergroenten. Ze worden daarom ook wel de “winterasperges” genoemd. Voordat ze gegeten kunnen worden, moet de schil van de schorseneren verwijderd worden. Zo kun je de schorseneren bijvoorbeeld eerst twintig minuten koken en daarna de schil eraf schrappen. Schorseneren bevatten veel vitamine B1. Dit heeft […]
Kweek van de Week: rode kool
De Kweek van deze week is… rode kool! Rode kool is een van de oudste koolsoorten. Rodekool is een tweejarig gewas, in het eerste jaar wordt de kool gevormd, in het tweede jaar gaat de plant bloeien. In tegenstelling tot de naam, is rode kool niet rood, maar roze/paars van kleur. Rode kool bevat veel […]
Kweek van de week: Prei
De Kweek van de Week is dit keer prei! Prei was vroeger een belangrijke herfst- en wintergroente. Door verschillende rassen kunnen we nu het hele jaar door prei eten. De prei is verwant aan andere groente zoals ui en knoflook. Prei worden vaak als smaakmaker gebruikt maar kan ook als hoofdingrediënt dienen. Prei bevat veel […]