Kweek van de Week - Courgette

Courgette tagliatelle salade

Door Olaf Heinen van Le Perron

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

1/2 bio geitenkaas van Kobunder of Erik’s Delicatessen

courgette spekbrood

1 groene courgette

1 gele courgette

50 ml witte wijnazijn

50 ml olijfolie van Methoni of Olives & more

1 el suiker

1 sjalot

bieslook

4 kleine handjes rucola

Bereidingswijze

  1. Snij de uiteinden van de courgettes af. Snij met een kaasschaaf dunne plakken  courgette over de lengte van de courgette.
  2. Maak een marinade van witte wijnazijn, suiker, gehakte sjalot en bieslook. Marineer de courgetterepen gedurende een uur in  de koelkast, roer regelmatig door.
  3. Laat de repen na een uur uitlekken in een vergiet, vang de marinade op.
  4. Verdeel de rucola over vier borden en leg de courgette op de  rucola.
  5. Snij het brood in grove blokjes en bak deze in een warme koekenpan tot croutons, verdeel deze over de borden.
  6. Roer de marinade in een dun straaltje door de olie tot een dressing.

Lekker als voorgerecht op een nazomer avond in combinatie  met een glas witte wijn.

Eet smakelijk!