Kweek van de Week - schaaldieren

Alain’s pasta met kokkels

Bereidingswijze van Alain Caron uit Binnenstebuiten

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

400 gr kokkels van Vis van Henry
300 gr schelpjes pasta
½ rode paprika
3 sjalotjes
100 gr lamsoren zonder takken
100 gr zeekraal
2 el olijfolie van Olives & more of Methoni
20 gr boter
1 glas droge witte wijn
Peper

Bereidingswijze

  1. Was de kokkels onder koud stromend water en maak ze schoon. Gooi gebroken en hele zware schelpen die vol zand zitten weg. Zet de kokkels een paar uur in zout water, dan spugen ze het zand uit. Spoel de mossels daarna af.
  2. Bak de kokkels in olijfolie. Laat eerst de olijfolie goed heet worden, doe vervolgens de kokkels in de pan met de deksel op de pan en laat het 15 minuutjes staan.
  3. Kook de pasta en snij de sjalotjes in kleine ringetjes en de paprika brunoise en doe het bij de kokkels en bak het nog 3 minuten door.
  4. Voeg de lamsoor en zeekraal erbij met een glas droge witte wijn.
  5. Voeg de pasta bij de kokkels en mix het allemaal goed door elkaar heen.
  6. Serveer de kokkels met de pasta in diepe borden. Lekker met vers brood erbij en frisse groene salade.

Eet smakelijk!