Gegrilde paprika met geitenkaas en ansjovis

Bereidingswijze uit Het kookboek van NRC Handelsblad door Arjen Goetheer

Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

4 rode paprika’s

250 gr geitenkaas van Erik’s Delicatessen

2 tenen knoflook

1 blikje ansjovis

Verse tijm

8 appelkappertjes of 1 el kappertjes

Olijfolie van Olives & More of Methoni

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en leg de gewassen paprika’s op aluminiumfolie in de oven tot er zwarte plekjes ontstaan. Laat de paprika’s vervolgens iets afkoelen in een afgesloten schaal of zak en trek vervolgens de velletjes van de paprika’s. Snijd de paprika’s in vieren en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
  2. Snijd de geitenkaas in blokjes.
  3. Leg de paprikastukken in een met olijfolie ingesmeerde vuurvaste schaal en leg op de paprika stukjes kaas, fijngehakte knoflook, ansjovisjes en blaadjes tijm. Zet de schaal even onder de hete grill.
  4. Zodra de kaas smelt is het gerecht klaar.
  5. Serveer de paprika op een mooie schaal en garneer met de (appel)kappertjes en een partje citroen. Lekker met Italiaans vers brood.

Eet smakelijk!

Categorieën Niet gecategoriseerd