Komkommersalade

Bereidingswijze uit Het kookboek van NRC Handelsblad door Arjen Goetheer

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

1 komkommer
2 stengels bleekselderij of 1 appel
Zout en peper
5 el olijfolie van Olives & More of Methoni
1 el wijn- of sherryazijn
3 el vers gesneden dille
1 bekertje zuren room
2 tl geraspte mierikswortel
50 gr veldsla
4-6 radijsjes

Bereidingswijze

  1. Was de komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder het vruchtvlees en de zaadjes met een lepel. Snijd de halve komkommers in kleine blokjes. Was de bleekselderij en snijd deze in smalle boogjes, of de appel in kleine blokjes. Meng dit in een kom met zout, peper, olijfolie, azijn en 1 lepel dille.
  2. Zet de salade afgedekt weg tot gebruik.
  3. Doe de zure room in een kom en roer de mierikswortel en de rest van de dille door. Schep de roomsaus vlak voor het serveren door de salade, of serveer deze apart.
  4. Serveer de salade op platte borden op een bedje van veldsla en garneer met plakjes radijs.

Eet smakelijk!

Categorieën Niet gecategoriseerd