Gebakken Hollandse fles met broccoli en ingelegde jalapeñopeper

Gebakken Hollandse fles met broccoli en ingelegde jalapeñopeper
Bereidingswijze uit Van het land op het bord (restaurant De Kas) aangepast door Arjen Goetheer

Lunch- of hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

1 inktvis (Hollandse fles), schoongemaakt
Paar blaadjes waterkers, Oost-Indische kers, korianderscheutjes of bloemen
zonnebloemolie
2 stronken broccoli
1 witte uit, gepeld
1 teen knoflook, gepeld
½ (zelfgemaakte) ingelegde jalapeñopeper (of meer of minder naar smaak) + 2 el van het vocht, plus
extra voor de garnering
1 doosje koriander
1 hand spinazie
Sap van 1 limoen

Bereidingswijze

1. Start met de broccolimole. Verdeel de broccolistronken in roosjes en kook deze in ongeveer 6
minuten gaar in kokend water. Spoel ze koud af in (ijs)water. Zet ongeveer de helft van de
roosjes apart om later te roerbakken.

2. Snijd alle ingrediënten voor de mole grof en maal ze glad in een keukenmachine. Breng op smaak
met zout en peper. Haal eventueel door een zeef voor een gladder resultaat.

3. Snijd het lijf van inktvis kruislings in – lichtjes en doe dit niet helemaal door. Doe dit in twee kant,
zodat je een kruis krijgt. Gooi de tentakels va de vis niet weg, deze hebben de meeste smaak, en
snij deze in mooie stukken. Breng op smaak met zout en peper en een klein beetje
zonnebloemolie. Verwarm een bakpan heet en bak vervolgens de inktvis snel gaar in de pan.
Schep dan de inktvis uit de pan en roerbak kort de helft van de broccoliroosjes in dezelfde pan
tot ze mooi bruin zijn.

4. Laat de inktvis even rusten en snij de inktvis vervolgens zo dun mogelijk.

5. Schep de een paar lepels broccolimole op voorverwarmde grote platte borden. Bouw vervolgens
het gerecht op met de inktvis en de broccoliroosjes. Bestrooi het gerecht tot slot met de
waterkers, Oost-Indische kers of koriander. Hou je van pittig, voeg dan een wat extra gesneden
plakjes van de jalapeñopeper toe.

Eetsmakelijk!

Categorieën Niet gecategoriseerd