Hier een eenvoudig en smakelijk recept met zeewolf en paksoi:
Ingrediënten:
4 zeewolf filets van Vis van Henry
1 el olijfolie van Olives & More of Methoni
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl geraspte verse gember
1/4 kopje sojasaus
2 el honing
1 el rijstazijn
1/4 tl rode pepervlokken
4 kopjes paksoi, gehakt
2 lente-uitjes, fijngehakt
1/4 kopje kippenbouillon
2 el maïzena
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Leg de zeewolf filets in een ovenschaal en bestrooi met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en gember toe en bak ze gedurende 1 minuut tot ze geurig zijn.
Voeg de sojasaus, honing, rijstazijn en rode pepervlokken toe en laat het geheel 2-3 minuten sudderen tot de saus iets dikker wordt.
Giet de saus over de zeewolf filets in de ovenschaal en bak gedurende 15-20 minuten tot de vis gaar is.
Verhit ondertussen een pan op middelhoog vuur en voeg de paksoi en lente-uitjes toe. Bak het geheel 2-3 minuten tot de paksoi iets zachter is geworden.
Voeg de kippenbouillon toe aan de pan en breng aan de kook.
Meng de maïzena met een klein beetje water om een papje te maken en voeg dit toe aan de pan. Roer goed door en laat het geheel nog 1-2 minuten sudderen tot de saus iets dikker wordt.
Serveer de gebakken zeewolf filets op een bedje van de paksoi en lepel de saus eroverheen.