Bereidingswijze van Joris Bijdendijk uit Bij Bijdendijk Thuis door Arjen Goetheer
Bijgerecht voor 4 personen.
Ingrediënten:
1 bloemkool (heel of in roosjes)
1 kilo boter van de Lindenhoff
Bereidingswijze:
1. Snijd de boter in kleine blokjes en smelt deze in een hoge pan op laag vuur.
2. Roer de boter regelmatig met een garde, zodat de vloeibare delen in de boter telkens van de
bodem en rand afgeroerd worden. De boter zal gaan bruisen en schuimen.
3. Als de boter bruin begint te worden en nootachtige geur heeft, haal dan de pan van het vuur en
koel dan de bodem door deze in koud water of ijs te dompelen.
4. Zeef de boter om het gruis te verwijderen (het gruis kun je voor een ander recept gebruiken).
5. Vervolgens verwarm je boter weer tot deze heet is.
6. Frituur dan de bloemkool aan alle kanten goudbruin.
Serveer de hele bloemkool, of in roosjes, op een warme serveerschaal en rasp hier wat kaas en
truffel overheen.