Gestoofde witte kool

Bereidingswijze Arjen Goetheer met dank aan Lekkertafelen
Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten:

1/2 witte kool
2 uien
1 et boter
1 et kerriepoeder
250 ml kippenbouillon

Bereidingswijze:

1. Snijd de witte kool in dunne reepjes.

2. Maak de ui schoon en snijd deze in halve ringen.

3. Verwarm de boter in een pan en voeg daar de kerriepoeder aan toe. Bak even kort door en voeg
er de gesneden uien aan toe. Roer kort door.

4. Voeg er de witte kool aan toe en meng alles kort en voeg er de kippenbouillon aan toe.

5. Doe de deksel op de pan en laat dit onder af en toe roeren in ongeveer 10 – 15 minuten gaar
stoven. Voeg eventueel nog wat water aan de gestoofde witte kool toe wanneer nodig.

6. Haal de deksel van de pan en laat alle vocht verdampen en roer regelmatig om aanbranden te
voorkomen.

Eet smakelijk!

Categorieën Niet gecategoriseerd