Rammenassoep

Bereidingswijze van Groentegroente door Arjen Goetheer
Voorgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

250 gr rammenas
250 gr aardappelen
2 middelgrote sjalotjes
1 teen knoflook
Klontje boter
750 ml groentebouillon
200 ml room
Bosui of verse peterselie
Versgemalen peper

Bereidingswijze

1. Schil de rammenas en aardappels. Rasp een paar handjes van rammenas en snij de rest in
blokjes. Snij ook de aardappelen in blokjes.
2. Pel en snipper de sjalotjes en pers de knoflook.
3. Verhit de boter in de pan op laag vuur. Fruit de sjalotjes en voeg daarna kort de geperste
knoflookteen toe. Voeg dan de aardappelblokjes toe en giet de bouillon erbij. Breng de bouillon
aan de kook en laat deze vervolgens een kwartier op een lager vuur pruttelen, of totdat de
aardappelen gaar zijn.
4. Voeg dan de rammenasblokjes toe en kook deze 5 minuten mee. Pureer de soep en breng hem
opnieuw aan de kook en voeg de room toe.
5. Maak de soep af met versgemalen peper een paar handjes in ringetjes gesneden bosui, of grof
gesneden verse peterselie.
6. Serveer de soep in soepkommen of diepe borden en garneer met de rammenasrasp.

Eet smakelijk!

Categorieën Niet gecategoriseerd