Bereidingswijze van Fennande van der Meulen
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
100 gram glas- of cellofaannoedels (of dunne rijstnoedels)
1/4 kopje kippenbouillon van blokje
3 eetlepels pindakaas
2 eetlepels sojasaus (met verlaagd natriumgehalte)
2 eetlepels honing
1 theelepel limoensap
1/2 theelepel geroosterde sesamolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
3 kopjes geraspte kool
1 kopje grof geraspte wortelen (2 middelgrote)
1/2 kopje geknipte verse korianderblaadjes
1/4 kopje gehakte, in honing geroosterde pinda’s
partjes limoen
Bereidingswijze
- Week de noedels 10 min in een grote kom in voldoende heet water. Goed laten uitlekken.
- Knip met een keukenschaar de noedels in kleinere strengen.
- Meng ondertussen in een grote kom bouillon, pindakaas, sojasaus, honing, limoensap, sesamolie en knoflook.
- Voeg kool en wortel toe.
- Verdeel de noedels over vier borden en het koolmengsel erboven op.
- Bestrooi met koriander en pinda’s.
- Serveer met partjes limoen.
Eet smakelijk!