Bereidingswijze Frieda Jacobowitz met dank aan Eveline Poser
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
1 pompoen
een paar eetlepels olijfolie
2 tl zatar
Bereidingswijze
- Verwarm de oven tot 180 graden.
- Boen de pompoen schoon (schil en al) en snijd het kontje en het kruin eraf.
- Snijd de pompoen doormidden en haal de pitten eruit (die zijn heerlijk om apart te roosteren, desgewenst).
- Snijd de beide helften van de pompoen door het midden in de lengte (van kruin tot kontje) en snijd vervolgens elk helft in 6 schijven.
- Strijk met een keukenkwast de olijfolie over de binnenkant van de schijven (de schijven rusten op een bakplaat op het schil).
- Besprenkel alle schijven met zatar en desgewenst zout, peper of andere kruiden.
- Doe de pompoen 25-30 minuten in de oven, tot het zacht is.
Eet smakelijk!