Bereidingswijze volgens Palimi van Arjen Goetheer
Lunchgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
3-4 kopjes palmkool, gescheurd of gesneden
1 hele avocado, in blokjes gesneden of in plakjes gesneden
2 el avocado-olie (of kokosolie)
120 ml tempeh (meestal een half pakje) en een beetje gesneden in kleine blokjes (de tempeh kan ook vervangen worden door tofu, kip of ei)
1/2 blikje verwarmde Palmini noedels (pasta gemaakt van palmharten) (de Palmini noedels kun je ook vervangen door witte bonen)
1/4 kop zonnebloempitten of pepitas
1 el hennepzaad
Versgemalen zout en zwarte peper naar smaak
Voor de dressing
1 el dijonmosterd
1 el olijfolie van Olives & more of Methoni
Sap van een halve citroen
1 el appelciderazijn
Bereidingswijze
- Klop in een kleine kom de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Doe de helft van de palmkool in een grote mengkom en doe er een eetlepel van de dressing overheen. Meng de dressing door de palmkool, zodat deze zachter wordt.
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg kokosolie of avocado-olie toe. Voeg de andere helft van de palmkool toe. Bak tot het knapperig is en voeg zeezout toe.
- Verhit in een andere koekenpan avocado-olie, voeg gesneden tempeh toe en bak deze kort tot het goudbruin is. Laat vervolgens de tempeh afkoelen.
- Als de palmkool bijna gaar is, de Palmini noedels toe en warm deze samen op
- Voeg de rest van de ingrediënten toe in de pan en meng alles. Als je de avocado in plakjes hebt gesneden, bewaar ze dan tot je klaar bent met de salade en doe ze erbovenop. Werk af met een extra kneepje citroen en breng op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!