Bereidingswijze uit Bij Bijdendijk Thuis van Arjen Goetheer
Bijgerecht voor 8 personen
Ingrediënten
1 spitskool
½ bosje bieslook, fijngesneden
250 gr crème fraîche
100 gr haringkaviaar van Vis van Henry
100 gr zalmkaviaar van Vis van Henry
Versgemalen peper en zout
Sap van 1 citroen
Bereidingswijze
- Verhit de barbecue tot intense hitte (dit kun je bepalen door het aantal seconden te tellen dat je je hand bij het vuur kunt houden: intense hitte is 2 seconden).
- Rooster de gehele spitskool op de hete barbecue in 30 minuten tot 1 uur gaar. De buitenkant zal volledig zwart blakeren.
- Doe het bieslook in een kom en meng met de crème fraîche. Schep voorzichtig de haring- en zalmkaviaar erdoor en breng op smaak met zout, peper en het citroensap.
- Snijd de spitskool in 8 gelijke stukken en verwijder de buitenste zwartgeblakerde bladeren. Verdeel over acht borden en schep de aangemaakte crème fraîche ernaast.
Eet smakelijk!